Vrouwenwandeling 2007


Sfeerverslag “Vrouwenwandeling in Leuven”

28 april 2007.  Daar stonden we dan, precies om 09.45 u op het perron in Diest. Het zonnetje hadden we alvast mee. Zalig die warmte!
Om 10.00 was onze trein daar, met een speciaal gereserveerde wagon voor ons. “ De tweede” had de stationschef ons gezegd. Dus goed tellen en dan opstappen…

Toch wel handig zo’n gereserveerde plaatsen. Zeker als het 100 – jarig bestaan van de scouts in Brussel gevierd wordt en elke vorm van openbaar vervoer overrompeld wordt door jeugd in uniform.

Enfin, we hadden dus een vlekkeloze start achter de rug. Om 10.25 u arriveerden we in het station van Leuven. Goed getimed want onze gids zou om 11.00 u voor het stadshuis wachten.  

We zetten het op een rustig drafje richting stadshuis. 10.50u: onze gids is er al, tof! Nu nog wachten op Samia want die zou met de wagen komen. Even later was ze dan daar, in ’t oranje, om toch maar te laten zien dat we CD&V – vrouwen zijn.

Onze gids, Annick, nam ons eerst mee in het stadshuis waar we getuigen waren van opnames voor het VRT – Programma “Vlaanderen Vakantieland”.  Blijkbaar had onze gids een collega die blind is, en dat is toch wel iets bijzonder…

In de korte tijd dat we op het stadshuis waren hebben we veel koppeltjes zien huwen. Blijkbaar trouwen ze in Leuven op een zaterdag aan de lopende band. Het ene koppel al wat mooier dan het andere…

Na een stevige brok geschiedenis gingen we verder richting Namenstraat, daar mochten we het studentje bewonderen met de nodige uitleg erbij.

Nadien zijn we het Begijnhof gaan bewonderen, en eerlijk gezegd, ik denk dat ieder van ons geschokt was dat er nog zo’n mooie natuur bestaat in zo’n grote stad als Leuven. Het was gewoon prachtig!

Daarna zijn we richting Domus getrokken waar we afscheid moesten nemen van Annick. Wat was die voormiddag toch snel gegaan! Nadat we een maaltijd naar keuze hadden benuttigd zijn we het stad ingetrokken om de winkelstraat eens te verkennen. Voor we het wisten was het weeral kwart na 4 en moesten we richting station vertrekken om om half 5 onze trein te nemen richting Diest (weer gereserveerde plaatsen).

Iedereen was het wel eens, het was een ongelofelijke fijne dag!

 

Afbeeldingen
Vrouwenwandeling 2007